Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές - Murder on the Orient Express

28.11.17






Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ. Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι. Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.


Έχοντας τρελαθεί από την ανυπομονησία να δω την ταινία ενός βιβλίου που εντελώς συμπτωματικά είχα διαβάσει πρόσφατα… οδηγήθηκα σε κάποια αίθουσα κινηματογράφου για να την παρακολουθήσω. Ο ενθουσιασμός μου με την Αγκάθα Κρίστι και την εν λόγω ιστορία της, με έκανε να αναμένω ομοίως πολλά και από την ταινία. Δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να κάνω συγκρίσεις, αλλά κάποιες φορές κιόλας αυτό είναι αναπόφευκτο.
Στα πολλά θετικά δε θα μπορούσα να μην αναφέρω τα τεράστια ονόματα που φιγουράριζαν στο καστ, όπως Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Johnny Depp, κ.ά. Εξαιρετικές ερμηνείες που μετέδιδαν συναισθήματα. Επίσης, ωραία κοστούμια και άψογα διαμορφωμένοι οι χώροι – όλα στο κλίμα της εποχής.
Θεώρησα κάπως ελαφρά σκιαγραφημένους τους χαρακτήρες, δεν είχαν τη στιβαρότητα που είχε φανεί να έχουν στο βιβλίο (πρώτη σύγκριση). Ακόμα, υπήρχαν σκηνές βίας, γεγονός που με ξένισε, καθώς δεν υπήρχαν στο βιβλίο, αλλά ούτε είχα κιόλας αντιληφθεί τόσο οξύθυμες προσωπικότητες (σύγκριση δεύτερη).
Σε γενικές γραμμές δεν έμεινα ικανοποιημένη. Ίσως οι άριστες εντυπώσεις μου από το βιβλίο είχαν αυξήσει υπερβολικά τις προσδοκίες μου και για την ταινία – αν και ξέρω πως κάτι τέτοιο είναι λάθος να συμβαίνει…
Αναμένω πλέον κάτι άλλο ενδιαφέρον να προβληθεί για να τρέξω στον κινηματογράφο, ένα είδος ψυχαγωγίας που πραγματικά αγαπώ!


Διάρκεια 114’
Κατάλληλη άνω των 12 ετών





You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs