Στην καρδιά του χειμώνα - Susan Wiggs (Τα χρονικά της λίμνης #2)

27.12.17


«Ανακαλύψτε τη μαγεία και το μυστήριο του έρωτα καθώς η Susan Wiggs σας ταξιδεύει στo φαντασμαγορικό μεγαλείο της οροσειράς των Κάτσκιλς, όπου παλιά μυστικά έρχονται στο φως και η αγάπη ανθίζει ακόμα και τις πιο ψυχρές μέρες του χειμώνα...
Την πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου, η Τζένι Ματζέσκι χάνει τα πάντα όταν μια πυρκαγιά καταστρέφει το σπίτι της. Όμως μέσα στις στάχτες, ανακαλύπτει έναν ασυνήθιστο θησαυρό, κρυμμένο στα πράγματα του παππού της.
Ο θησαυρός αυτός θα την οδηγήσει στην αναζήτηση της αλήθειας και στο δρόμο για μια ζωή που δεν είχε ποτέ της φανταστεί. Η Καλύβα του Χειμώνα, ένα απομονωμένο ξύλινο σπίτι που ανήκει στην ετεροθαλή αδερφή της, στις όχθες της λίμνης Γουίλοου, γίνεται ένα ασφαλές καταφύγιο για την Τζένι, κι εκεί, μαζί με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, Ρουρκ Μακνάιτ, προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα μυστήρια που αποκάλυψε η φωτιά.
Όμως όταν μια χιονοθύελλα τους παγιδεύει, η Τζένι, συνηθισμένη στην ασφάλεια και τη ρουτίνα της μέχρι τώρα ζωής της, ξαφνικά αρχίζει να φοβάται. Γιατί παρ’ όλο που ο Ρουρκ την προστατεύει από την καταιγίδα που μαίνεται έξω, εκείνη ξέρει πως η καρδιά της βρίσκεται σε κίνδυνο. Κι αν αποφασίσει να ακολουθήσει τα όνειρά της, ρισκάρει να χάσει τη μοναδική ευκαιρία της στην αγάπη.»
(από την παρουσίαση του οπισθόφυλλου)


Ξανά πίσω στη λίμνη Γουίλοου, μετά το Στοίχημα της Αγάπης και το Χιόνι στη λίμνη. Μπορεί να τα διάβασα με λίγο ανορθόδοξη σειρά, βλέπεις το «Στην καρδιά του χειμώνα» είναι το δεύτερο κατά σειρά, ενώ τα προαναφερθέντα είναι το πέμπτο και το τέταρτο αντίστοιχα… όμως αυτό δε με εμπόδισε να γοητευτώ.
Πραγματικά, αγαπώ αυτή τη σειρά των Χρονικών της Λίμνης. Σε κάθε βιβλίο μαθαίνεις την ιστορία κάποιου κατοίκου,  ενώ ταυτόχρονα αναφέρονται παρασκηνιακά με μικρούς ή μεγαλύτερους ρόλους και χαρακτήρες από άλλα βιβλία. Τα βιβλία αυτά έχουν τη μαγική ικανότητα να με ταξιδεύουν πολύ μακριά, να αλλάζω ήπειρο καθώς τα διαβάζω, να μεταφέρομαι νοητά στη μικρή πόλη κοντά στη λίμνη Γουίλοου.
Η συγκεκριμένη ιστορία είναι μία ιστορία αγάπης. Μίας συγκινητικής αγάπης. Μίας αναδρομής στην ιστορία της μητέρας της Τζένι, στην ιστορία των παππούδων της… στην ιστορία τη δική της… Με αυτό το βιβλίο συγκινήθηκα, δάκρυσα, καρδιοχτύπησα, λυπήθηκα, εξεπλάγην, χαμογέλασα, αισθάνθηκα αγωνία…
Έχοντας διαβάσει ήδη τρία από τη σειρά, μπορώ πλέον να πω με σιγουριά πως τα Χρονικά της Λίμνης είναι μία σειρά που αγαπώ ιδιαίτερα, όχι μόνο γιατί με κάνει να ονειρεύομαι έναν κόσμο πολύ μακρινό από το δικό μας, αλλά και για τα συναισθήματα που μου έχει προσφέρει με τον τρόπο που μόνο η Susan Wiggs ξέρει.



Ταυτότητα του έργου:
Συγγραφέας: Susan Wiggs
Εκδόσεις: Bell
Σελίδες: 426
ISBN: 978-960-620-212-4




You Might Also Like

0 σχόλια

Στην παρέα των Top Blogs